Snoezelruimte actie!

Zet je in voor een nieuwe snoezelruimte op de Mytylschool!

Chill- en multisensorische activeringsruimte!  

Dat is wat we op de Mytylschool willen realiseren, een ruimte waar ontspanning mogelijk is en ontwikkeling van meervoudig gehandicapte leerlingen gestimuleerd kan worden. Het wordt ook wel  snoezelruimte genoemd, waar je kunt “snuffelen” aan allerlei mogelijkheden en kunt “doezelen” of te wel ontspannen (samengevoegd: sn-oezelen).

Ontspannen heet “chillen” als je naar het voortgezet onderwijs gaat om tot jezelf te komen, je emoties te kunnen ontladen, je lijf rust te gunnen, te genieten van b.v. muziek, misschien van gezelschap, iemand die je aanvoelt…

Vanuit ontspanning kan ook gericht op 1 of meer zintuigen (voelen, zien, horen of ruiken en bewegingsgevoel)uitdaging geboden worden. Voorbeelden zijn: lichtbeelden volgen, bewegen of trillingen voelen op muziek, reacties of animaties in gang zetten door (oog)bewegingen of geuren herkennen.

Meervoudig gehandicapte kinderen kunnen meestal niet zelf uitdagende prikkels naar zich toe halen, die hun ervaring en ontwikkeling stimuleren. In de nieuwe, goed ingerichte snoezelruimte zullen de leerlingen wel in een veilige omgeving zoveel mogelijk zelfstandig kunnen kiezen welke verschillende dingen ze gaan beleven.  Vanuit die mooie omgeving wordt ook samen met een begeleider en evt. andere leerlingen de communicatie, sociaal-emotionele ontwikkeling en spel gestimuleerd.

Meerdere leerlingen uit de 7 tyltylklassen maken wekelijks 1 of soms meerdere keren (30-45 min. alleen of in tweetallen) gebruik van de ruimte. Ook leerlingen met een ernstige lichamelijke aandoening als b.v. spierziekte maken gebruik van de ruimte. In de nieuwe ruimte kunnen straks halve klassen tegelijk terecht en ook meer volgens het actuele thema van hun klas werken. Ook voor leerlingen die een time-out nodig hebben, kan de ruimte gebruikt gaan worden.

Onze leerlingen komen uit de regio Groningen en Drenthe.

Voor de inrichting hebben we nog meer financiën nodig, helpt u mee?

Deze actie wordt gesteund door Stichting Steunfonds Mytylschool PJF, die op haar beurt weer aanklopte bij Fonds verstandelijk gehandicapten.

Op hun site wordt er veel aandacht aan de snoezelruimte besteed en steunt de actie.

Wij hopen dat u mee wilt helpen deze actie tot een succes te maken.

Door op de link hieronder te klikken komt u op deze site terecht.

Hier kunt u direct een bedrag storten, maar u kunt ook een eigen actie voor dit doel starten.

Doe zelf mee en schakel familie en bekenden in, zodat we in de loop van dit schooljaar kunnen melden dat het gelukt is de nieuwe snoezelruimte te verwezenlijken!

http://www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl/snoezelruimte

Alvast bedankt!

Over Stichting Steunfonds Mytylschool PJF kunt u elders op onze site informatie vinden.